RECEPTEN

Passievrucht Garnalen Salade

Dit recept voor Passievrucht Garnalen Salade is geschikt voor ongeveer 2 tot 4 personen, afhankelijk van de portiegrootte en of het als voorgerecht of bijgerecht wordt geserveerd. Je kunt de hoeveelheden ingrediënten aanpassen naar gelang het aantal personen dat je wilt bedienen.


Ingrediënten

  • • 200 gram gepelde garnalen
  • • 2 rijpe passievruchten
  • • 1 rijpe avocado
  • • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • • Handvol verse koriander, fijngehakt
  • • Sap van 1 limoen
  • • 2 eetlepels olijfolie
  • • Zout en peper naar smaak


Bereiding

  1. 1 Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen tot ze roze en gaar zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. 2 Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar het sap.
  3. 3 Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap om verkleuring te voorkomen.
  4. 4 In een grote kom combineer je de garnalen, passievruchtvlees, avocado, rode ui, paprika, komkommer en koriander.
  5. 5 In een aparte kom, meng het passievruchtensap, limoensap, olijfolie, zout en peper om een dressing te maken.
  6. 6 Giet de dressing over de salade en hussel voorzichtig om alles goed te mengen.
  7. 7 Serveer de passievrucht garnalensalade direct en geniet van de frisse en exotische smaken.


Dit voorgerecht is perfect voor een zomerse maaltijd of een speciale gelegenheid.

Smakelijk eten!

Passievrucht Mojito

Dit cocktailrecept is geschikt voor één persoon. Je kunt echter gemakkelijk de ingrediënten vermenigvuldigen om meerdere

cocktails tegelijk te maken en zo aan te passen aan het aantal personen dat je wilt bedienen.

  • Ingrediënten
  • • 2 rijpe passievruchten
  • • 6-8 muntblaadjes
  • • 1 limoen, in partjes
  • • 2 theelepels suiker
  • • 60 ml witte rum
  • • 120 ml bruisend water
  • • Ijsblokjes


Instructies:

1 Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar het sap en de zaden apart.

2 Plaats de muntblaadjes en limoenpartjes in een cocktailshaker of glas.

3 Voeg de suiker toe en muddle (plet) de muntblaadjes en limoenpartjes lichtjes om de aroma's vrij te laten komen.

4 Voeg het passievruchtensap en -zaden toe aan de cocktailshaker of het glas.

5 Voeg de witte rum toe en schud goed (of roer goed in het glas) om de ingrediënten te mengen.

6 Vul een glas met ijsblokjes en giet de gemixte cocktail erover.

7 Top de cocktail af met bruisend water en roer voorzichtig.

8 Garneer indien gewenst met een schijfje limoen en een paar extra muntblaadjes.

9 Serveer direct en geniet van je verfrissende Passion Fruit Mojito!


Dit cocktailrecept is perfect voor zomerse feestjes of ontspannen avonden.

Proost en geniet ervan!

Passievrucht Panna Cotta

Het recept voor "Passion Fruit Panna Cotta" is meestal voldoende voor ongeveer 4 tot 6 personen, afhankelijk van de grootte van de porties. Je kunt de hoeveelheden ingrediënten aanpassen naar gelang het aantal personen dat je wilt bedienen.


Ingrediënten

Voor de panna cotta:

• 400 ml slagroom

• 100 ml volle melk

• 100 gram suiker

• 2 theelepels vanille-extract

• 4 gelatineblaadjes


Voor de passievruchttopping:

• 4 rijpe passievruchten

• 2 eetlepels suiker

• Vers fruit of muntblaadjes voor garnering (optioneel)


  1. Instructies
  1. 1 Begin met het maken van de panna cotta. Week de gelatineblaadjes in koud water en laat ze zacht worden.

  2. 2 Verwarm de slagroom, volle melk, suiker en vanille-extract in een pan op middelhoog vuur. Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost en het mengsel bijna kookt. Haal de pan van het vuur.

  3. 3 Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost.

  4. 4 Giet het panna cotta-mengsel in individuele glazen of schaaltjes. Laat ze op kamertemperatuur afkoelen en zet ze vervolgens minimaal 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. 5 Terwijl de panna cotta opstijft, bereid je de passievruchttopping voor. Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de suiker toe. Roer goed om de suiker op te lossen.

  6. 6 Zodra de panna cotta is opgesteven, haal je ze uit de koelkast. Schep een lepel of twee van de passievruchttopping bovenop elke panna cotta.

  7. 7 Garneer de dessertglazen indien gewenst met vers fruit of muntblaadjes.

  8. 8 Serveer de Passion Fruit Panna Cotta direct en geniet van het zijdezachte dessert met een verfrissende passievruchtsmaak.


Dit dessert is een perfecte afsluiter van een feestelijke maaltijd.

Geniet ervan!